dimecres, 13 de juliol del 2016

HPG i YJA-Star fan balanç dels darrers combats i informen de 7 baixes

Les guerrilles del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (YJA-Star, han fet balanç dels enfrontaments dels darrers dies amb l'exèrcit turc. Fins a 7 guerrillers/es, principalment de la milícia femenina YJA-Star, han perdut la vida.

Entre les accions detallades hi ha l'atac contra la gendarmeria de Cevizlik, el 9 de juliol,que fou completament destruïda. Segons les HPG hi van morir 40 agents policials. la xifra sembla exagerada com absurda l'afirmació d'Ankara que només va morir un agent tot veient les fotografies de l'acció. El mateix dia, hores després, era atacada la caserna de Çukurca amb 7 soldats morts. El dia següent van ser abatuts tres soldats turcs a Şemdinli i es van fer controls de carretera a Farqin i Kulp. En una altra acció es va sabotejar la línia d'alta tensió de Şırnak.


Evin Karaçelik, Leyla Okali i Hakan Şemo

La guerrilla informa també de l'ofensiva militar turca contra la zona rural de Beytüşşebap els dies 4 i 5 de juliol. Els atacs aeris turcs van matar 5 milicians/es: Evin Karaçelik, Leyla Okalin, de les YJA-Sta, i Hakan Şemo, Ayşe Xızıri i Hatice Kanat, de les HPG. El dia 8 van morir en combat a Başkale (Wan), la miliciana Beritan Çetinkaya, d'YJA-Star i Serdar Acar.


Beritan Çetinkaya, Voluntària d'YJA-Star, morta el 8 de juliol0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada