dijous, 14 de juliol del 2016

Entitats de drets humans fan balanç de la repressió turca al Kurdistan

L'Associació de Drets Humans de Turquia, Insan Haklari Dernegi (IHD), i la Fundació de Drets Humans de Turquia, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TIHV) van fer ahir el balanç de la situació de drets humans a Turquia en el dia internacional de la lluita contra la tortura.

Des de l'inici de l'ofensiva del govern turc, el 15 d'agost de 2.015, contra la minoria nacional kurda hi ha hagut, com a mínim, 1.425 persones assassinades i 2.583 ferides. Dos milions de persones s'han vist afecades per tocs de queda i prohibicions de la llibertat de moviment. Fins a 807 persones, la majoria kurdes, han denunciat casos de tortura.

Segons dades oficials turques, han mort 485 militars i policies, 990 han resultat ferits. Les dades de militants kurds assassinats arriben a 400 i la resistència (sigui PKK, HPG o YPS) reconeix 29 ferits entre els milicians. La xifra de ferits és molt baixa doncs les forces turques normalment no agafen presoners. E>ls civils kurds assassinats sumen 542 vides i 1.664 han resultat ferits.

En el conflicte provocat pel govern turc trencant el procés de pau unilateralment, han estat destruïdes desenes de milers de cases pel que IHD i TIHV xifren en 350.000 les persones desplaçades, és a dir, refugiats interns a qui ningú reconeix l'estatut de refugiat i no se les deixa sortir del país.

Font: InterNacionalistes 
Infografia: Sergi Grimau

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada