dimecres, 20 de juliol del 2016

Conferència sobre el confederalisme democràtic i Öcalan al Kurdistan iraquià

'Pau i estabilitat al Mitjà Orient mitjançant les idees d'Abdullah Öcalan' és el títol de la trobada que reuneix 150 persones procedents de les quatre parts en que està esquarterada la nació kurda (estats d'Iraq, Iran, Síria i Turquia).

L'Acadèmia de Política i Pensament Democràtic del Kurdistan del Sud (Iraq) ha organitzat la iniciativa. Va començar el 19 de juliol i continua avui. El primer panell de discussió es va centrar en la captura d'Öcalan, coneguda com a "conspiració" per part dels seus seguidors. L'expulsió de Síria pel pare  de l'actual president, la denegació d'asil al líder kurd per part de tots els estats i l'entrada impune d'agents turcs en una ambaixada grega foren els eixos centrals.


El segon anàlisi es va centrar en l'actual isolament d'Öcalan, conegut com a "Apo", a l'illa d'Imrali. Des de l'abril no se'n sap res d'ell. La situació legal del fundador del PKK, que anomenen "sistema d'Imrali", és absolutament surrealista en el marc jurídic internacional. Una de les advocades d'Apo, Aysel Tugluk, diputada de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble), va detallar exemples de tortura practicades per les forces policials turques. El jutge Essa Moosa, advocada de Nelson Mandela, va explicar les enormes similituds entre el cas del seu defensat i el d'Öcalan. De fet, va afimar que era pitjor.

Avui la conferència, que se celebra a la ciutat kurdo-iraquiana de Sulaymaniyya fins el dia 21, continua analitzant l'obra d'Abdullah Öcalan com a proposta per a resoldre la cada vegada més inestable situació político-social a la zona.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada