dimecres, 20 de juliol del 2016

L'aviació turca llença el primer atac aeri contra el Kurdistan iraquià des del cop

Aquest matí avions F-16 han violat, per enèsima vegada, l'espai aeri iraquià. Sense permís del govern de Bagdad i ni del de l'autonomia kurda, les aeronaus turques han bombardejat impunement les muntanyes de Kandil. Segons el diari pro governamental Sabah vint persones han estat assassinades.

Sarya Jiyan i Şöhret Şen 

Des de l'intent de cop d'estat de divendres l'aviació turca no atacava les bases del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK). Ahir mateix, l'ala armada del partit, va informar la mort, el 12 de juliol de dues Voluntàries de les Yekîneyên Jinên Azad ên Star (YJA-Star, Unitats de Dones Lliures-Ishtar), Sarya Jiyan  'Evin İğircik' i Şöhret Şen 'Yerivan Kıçi' en bombardejos de l'aviació turca.

Zamanhan Kaya

En el mateix comunicat va explicar que diversos membres de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) havien mort en combats contra les forcs turques. El dia 9 el Voluntari Bilal Altıntaş a Wan, i Zamanhan Kaya a Agri; el dia 15 Çetin Yolaçan a Dersim, i Emin Salar (kurd iranià, de Rojhilat) a Şırnak.

Bilal Altıntaş i Emin Salar, aquest darrer de Rojhilat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada