dissabte, 16 de juliol del 2016

El cop d'Erdogan va prenent cosA mesura que passen les hores, el principal beneficiat de la mascarada d'ahir al vespre, va teixint la teranyina que aporta la quitança al sistema democràtic turc. Els darrers passos, en aquest sentit, suposen la clausura de la separació de poders i la implementació d'un règim presidencialista de facto:

- El poder legislatiu, amb el parlament físicament bombardejat ahir, ha quedat incapacitat com a agent, superat pels esdeveniments i en stand by

- El poder judicial ha patit el cop, òbviament dissenyat abans dels fets d'ahir al vespre, aquest matí: 2.745 jutges han estat desposseïts de la magistratura sense motiu aparent. Fins a 140 magistrats pertanyen al tribunal suprem turc que ha quedat decapitat, fins a 10 membres del Consell d'Estat (el qui fa 16 anys va perseguir el propi Erdogan per atacar el principi secular de l'estat, han estat capturats.

-La purga que, de matinada, anunciava Erdogan, definint el suposat cop d'estat com "una benedicció d'Al·là que ens permetrà purgar l'exèrcit", s'ha concretat en 2.800 militars turcs detinguts incloent-hi 5 generals i 29 coronels.  Alguns d'ells són responsables de les atrocitats contra el poble turc... seguint les ordres del propi president.

- El tancament fulminant de la base d'Incirlik, amb el tall de llum i la fi dels bombardejos dels EUA cap a l'Estat Islàmic aporten una mesura inquietant en la que Erdogan podria treure's la careta de suposada oposició a l'Estat Islàmic.

- Finalment, Erdogan és elevat a campió de la democràcia per mitjans occidentals amb ple desconeixement de la realitat turca i lloat pels governs europeus que han callat miserablement davant els seus horribles crims. L'#ErdoFake ha convertit un dictador sanguinari en garant de la democràcia.

- Ell acusa a un clergue, antic amic seu i company de lluites Fethullah Gülen del cop. Gülen ha condemnat el cop però Erdogan en fa cas omís. Fa anys que Erdogan persegueix a suposats enemics finançats per Gülen. Hitler tenia els jueus, Franco els judeo masons, Stalin els, els trostkistes, ucraïniesos o txetxens. tot superheroi té un superenemic inventat. Erdogan s'ha inventat a Gülen amb qui comparteix més del que el separa. Però ha anat més lluny. Gülen viu a EUA. Erdogan ha afirmat que qualsevol estat que no entregui a Gülen està en guerra en Turquia. Si ha declarat la guerra als EUA o és un bram de goril·la es veurà les properes hores. De moment obre la porta a un conflicte imprevisible on Erdogan, passaria a ser el campió dels musulmans sunnites que odien els EUA, i fins i tot dels xiïtes. Al capdavall Hezbol·lah s'ha manifestant avui al Líban a favor del mandatari turc a qui combat a Síria.

1 comentaris:

  • Bilboard news says:
    23 de març del 2017, a les 5:40

    Good post news thank you

Publica un comentari a l'entrada