dimecres, 20 de juliol del 2016

Les YPG-SDF conquereixen l'hospital, caserna de l'IS a Manbij

El següent pas és trencar la línia defensiva establerta per l'Estat Islàmic (IS per les sigles en anglès, Islamic State) al districte d'Hawatima, al nord de la ciutat siriana.


Superior: Mapa de la situació del front aquest matí. Les posicions kurdes són els triangles grocs. Font: @ChuckPfarrer
Inferior: En un cercle la situació de l'hospital on els islamistes havien establert la caserna central

Heval Agir (dreta) era un civil nord-americà que es va presentar Voluntari amb les YPG

Combatent de les SDF dins de Manbij


Més d'una setmana ha costat a les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les Syrian Democratic Forces (SDF) expulsar els fonamentalistes de l'hospital. Aquests l'havien transformat, de facto, en una caserna militar. Les baixes són considerables pels dos bàndols i, cada dia, arriben cadàvers a Kobanê procedents del front de Manbij. Com a mínim un ciutadà nord-americà, Voluntari de les YPG, ha caigut en aquests combats. Amb aquesta victòriales SDF controlen ja tot el districte oest de Manbij. 
 Primera forografia de les YPG-SDF dins de l'hospital de Manbij, Síria, ahir

Problema de nomenclatura

Ahir el CentCom, comandament de la coalició internacional encapçalada pels EUA, assegurava que "la Coalició Àrab Siriana" havia avançat a la ciutat de Manbij. No existeix tal coalició i els diferents grups àrabs que formen part de les SDF actuen amb el seu propi nom. La suposada coalició és un invent de Washington per esvaïr el component kurd de les SDF. Una mostra de kurdofòbia dels EUA que aprofiten els combatents kurds en la lluita als carrers i els ignoren als comunicats. I no és única. Washington acull una conferència de l'aliança de lluita contra l'IS i el govern de Barack Obama no ha acceptat cap delegació kurda. Ja no de Rojava sinó tampoc de Basur, o Kurdistan iraquià. A tot plegat cal afegir que mitjans com l'agència Reuters, per informar del recent èxit a Manbij, es refereix a "rebels sirians" com si es tractés de l'oposició siriana quan fins ara parlava de les "milícies kurdes". L'ús d'aquesta nomenclatura és una nova cessió al govern turc que va dir que no permetria a les forces kurdes creuar a la riba oest de l'Eufrates.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada