dissabte, 16 de juliol del 2016

Declaració de la Confederació de Comunitats del Kurdistan (KCK): " les forces de la democràcia no són del costat de cap dels bàndols"

El Consell Executiu de Co-Presidència de l'organització general del moviment kurd, la Confederació de Comunitats del Kurdistan (KCK) ha publicat una declaració sobre l'intent de cop de la nit anterior a Turquia que hem traduït al català des de KurdisCat:

"Hi ha hagut un intent de cop d'estat per part de persones de les que la identitat i propòsit encara no estan clas. Aquest intent es produeix just abans de la reunió del consell militar, on Erdoğan va, suposadament, elevar generals propers a si mateix al nivell superior de l'exèrcit. Una altra dimensió sorprenent de l'intent de cop és que arriba en un moment en què estaven tenint lloc discussions sobre la política exterior del govern feixista de l'AKP feixista.

No importa com es lliura aquesta lluita de poder, quins factors polítics, interns i externs, i enfocaments, o per quines raons es produeix, en aquest cas no es tracta de defensar o estar en contra de la democràcia. Per contra, aquesta situació és la prova de la manca de democràcia a Turquia. Aquestes lluites de poder, i els intents de prendre el poder, passen en els països no democràtics: on un poder autoritari fa intents de cop per enderrocar altre poder autoritari quan les condicions són les adequades. Això és el que ha passat a Turquia.

Fa un any, Erdogan i el Palau Gladio (força secreta d'Erdogan), juntament amb el Partit d'Acció Nacionalista (MHP), tots els cercles feixistes,poders militars nacionalistes (Ergenekon) i una part de l'exèrcit, van donar un cop. Aquest va ser un cop d'estat (d'Erdogan) en contra de la voluntat democràtica del poble [que van votar a l'esquerra, a l'HDP atorgant una lleu majoria a l'AKP]. El feixisme de l'AKP va fer una aliança amb totes les potències feixistes i una part de l'exèrcit incloent-hi el cap del personal amb la finalitat de suprimir el moviment d'alliberament kurd i les forces democràtiques. El feixisme de l'AKP va dur l'exèrcit a ciutats i pobles kurds, va cremar ciutats  i massacrar centenars de civils. Recentment s'han aprovat noves lleis que donen immunitat a les forces de l'Estat, el que impedeix un judici pels crims que han comès. D'aquesta manera, l'AKP s'ha convertit en un govern que ha legitimat i legalitzat la tutela dels militars sobre la política democràtica i la societat.

Ja hi havia una tutela militar a Turquia abans intent de cop d'ahir; la qual cosa fa que l'intent d'un cop per una facció militar sigui contra la ja existent. Aquesta és la raó per la que una secció de l'exèrcit ha pres partit amb Erdogan, perquè ja existeix tutela militar a Turquia.

El fet que l'MHP i cercles nacionalistes xovinistes van prendre partit amb el Palau Gladio (Erdogan) i els seus aliats feixistes revela clarament que això no és un incident de lluita entre els del bàndol de la democràcia i dels que estaven en contra d'ella.

Retratar Erdogan i l'AKP la dictadura feixista com si fossin democràtica després d'aquest intent de cop és un enfocament encara més perillós que el propi intent de cop.
Retratar la lluita pel poder entre les forces autoritàries, despòtiques i antidemocràtiques com una lluita entre els partidaris i enemics de la democràcia només servirà per legitimar el govern feixista i despòtic existent.

Turquia no té un grup civil al poder, ni es tracta d'una lluita entre les forces de la democràcia i els colpistes. La lluita present és sobre qui ha de dirigir el sistema polític actual, que és l'enemic de la democràcia i el poble kurd. Per tant, les forces de la democràcia no són del costat de cap dels bàndols durant aquests enfrontaments.

Si hi ha un cop d'estat contra la democràcia, és el dut a terme pel govern feixista de l'AKP. El control del poder polític sobre el poder judicial, l'aplicació de les lleis i polítiques feixistes a través d'una majoria parlamentària, la supressió de la immunitat dels parlamentaris, la detenció dels companys d'alcaldes, l'eliminació dels companys d'alcaldes des de les seves posicions, i l'empresonament de milers de polítics de l'HDP i DBP constitueixen més d'un cop d'estat real. Els kurds estan sota atacs genocides, feixistes, colonialistes i sense precedents al Kurdistan.

El que ha portat a Turquia que aquesta etapa és el govern de l'AKP, que s'ha transformat en un govern de guerra contra el poble kurd i les forces de la democràcia. Amb el seu caràcter monista, hegemònic i anti-democràtic, ha dut a Turquia al caos i el conflicte. Amb la seva guerra contra el poble kurd i les forces de la democràcia, ha dut Turquia aun estat de guerra civil. L'últim intent de cop d'estat mostra que Turquia ha de desfer-se del govern de l'AKP feixista i tenir un govern democràtic. Els esdeveniments recents fan que sigui urgent per a Turquia la democratització i desfer del seu govern monista, hegemònic i feixista.

En resum, les forces de la democràcia s'han d'enfrontar a la legitimació de les polítiques del govern feixista de l'AKP sota la disfressa de la democràcia, i crear una aliança democràtica que realment suposi la democratització de Turquia. Aquest intent de cop fa que sigui necessari per a nosaltres no alentir la lluita contra el feixisme de l'AKP sinó millorar la lluita perquè el caos i els enfrontaments a Turquia arriben a la seva fi i una nova i democràtica Turquia emergeixi ".

Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats Kurdistan, KCK)
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada