dimecres, 20 de juliol del 2016

Turquia suspèn a tots els fiscals i jutges militars del país

El Ministeri de Defensa de Turquia ha suspès dels seus càrrecs a tots els jutges i fiscals militars i investigarà la seva possible implicació en el fallit cop d'Estat. Especialment es tracta de 262 jutges i fiscals militars de Turquia que han estat depurats sense cap prova de ser simpatitzants o d'haver participat en el pronunciament militar. Les autoritats del país han suspès de manera temporal a la resta d'integrants de tots dos col·lectius, als quals investigarà el Ministeri de Defensa de Turquia, diu TASS.

L'ONG espanyola Jutges per a la Democràcia va enviar una carta al president en funcions del Regne d'Espanya, Mariano Rajoy, perquè intercedís per aquestes persones. També la Unió Progressista de Fiscals i Jutges per a la Democràcia ha condemnat enèrgicament l'atac a la independència del poder judicial a Turquia, que ha tingut lloc només poques hores després de la temptativa del cop d'Estat que ha resultat fallida. Segons l'associació, la decisió del Consell Superior dels jutges i fiscals de Turquia d'expulsar de la seva carrera a milers de jutges i fiscals, així com la detenció i la privació de llibertat de centenars d'ells són "totalment arbitràries i han estat realitzades fora de tot procés legalment establert ".

La Unió Progressista de Fiscals i Jutges per a la Democràcia insta totes les institucions del Consell d'Europa i de la Unió Europea a condemnar enèrgicament el brutal atac del govern turc a la independència del poder judicial.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada