dissabte, 30 de juliol del 2016

"L'Iran dóna suport a l'Estat Islàmic"


Hussein Yazdanpana dirigeix el Partit de la Llibertat del Kurdistan (PAK). La seva formació està integrada per kurds iranians exiliats al Kurdistan del sud. A l'Iraq combaten a primera línia del front contra l'Estat Islàmic, colze a colze amb les Forces Peshmerga. S'han guanyat una excel·lent reputació com a força de combat i coneixen perfectament la situació de l'Estat Islàmic. Per tot plegat, la veu de Yazdanpana és especialment autoritzada.

El comandant kurd ha assegurat a Asharq Al-Awsat que l'Iran entrega artilleria a l'Estat Islàmic. Ho fa per aire i per terra. De fet anuncia que l'Iran prepara una campanya mediàtica on alertarà de possibles atemptats de l'Estat Islàmic (que mai ha reivindicat cap acció a territori iranià malgrat la proximitat). Yazdanpana assegura que l'anomeada ofensiva de Fallujah fou, en realitat, un acord entre Estat Islàmic i l'Iran pel que Teheran va negociar una retirada parcial amb l'objectiu de simular una victòria de l'exèrcit iraquià i els grups paramilitars xiïtes titelles de l'Iran.

Finalment, el dirigent del PAK dóna detalls de bases que l'exèrcit del règim teocràtic té per formar membres del grup, també teocràtic però sunnita. Yazdanpana apunta els següents:
- el campament d'Imam Alí, a Teheran,
- el campament de Qazanjy a Kermanshah,
- el campament d'Imam Sadeq a Qom,
- el campament d'Hezbollah a Varamin,
- el campament d'Amir al-Mu’minin, a Elam.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada