diumenge, 2 de maig del 2021

Aliança del Kurdistan: la Unió Patriòtica del Kurdistan i el partit Moviment pel Canvi anuncien una Coalició electoral per les eleccions estatals a l'Iraq

La Unió Patriòtica del Kurdistan (PUK) i el partit Moviment pel Canvi han format una aliança electoral unificada per participar en una llista en les properes eleccions parlamentàries de l'Iraq previstes per al 10 d'octubre, l'anunci es va fer dissabte a la nit. Ambdues forces són nacionalistes d'esquerra. De fet la segona és una escissió renovadora de la primera.

La Unió Patriòtica del Kurdistan i el Moviment pel Canvi van registrar oficialment la seva aliança a l’Alta Comissió Electoral Independent. L’Aliança PUK i Moviment per al Canvi porta el nom d’Aliança del Kurdistan i està dirigida per Lahur Sheikh Jangi, el Copresident de la PUK.

Rizgar Haji Hama, membre de l’oficina política de la Unió Patriòtica del Kurdistan, va dir durant una declaració televisada que Lahur Sheikh Jangi va assumir la presidència de l’Aliança del Kurdistan a petició de Bafel Talabani, l’altre Copresident de la Unió Patriòtica del Kurdistan. "El PUK i el Moviment del Canvi treballaran en coordinació amb altres partits polítics i assoliran definitivament un gran èxit en les properes eleccions", va dir.

"Nosaltres, a l'Aliança del Kurdistan i en coordinació amb altres partits polítics, tindrem candidats conjunts entre el PUK i el Moviment del Canvi i a totes les províncies, districtes i subdistricts", va afegir.

Dissabte el registre d’aliances ha finalitzat i, segons l’alta comissió electoral independent iraquiana, s’han fet 42 aliances entre els partits iraquians per participar a les properes eleccions. La celebració d’eleccions anticipades ha estat una de les principals demandes del moviment popular, que va provocar protestes generalitzades al país des de l’octubre del 2019 i va aconseguir destituir l’ex primer ministre Adel Abdul-Mahdi a finals del mateix any.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada