diumenge, 16 de maig del 2021

"Turquia utilitza gas verinós al Kurdistan del Sud"

 

En declaracions a Stêrk TV, Murat Karayılan va dir: “L’exèrcit turc utilitza tecnologia sofisticada i mercenaris islamistes en els seus atacs al Kurdistan del Sud. Allà on no arriba enlloc, utilitza gas verinós. No l’utilitza en una àrea àmplia, sinó de manera molt específica. Per exemple, en una zona concreta, de la qual es manté allunyat durant uns quants dies.

Karayılan va afegir:

"M'agradaria posar un exemple: al mont Mamreşo, els nostres camarades van resistir els atacs de l'exèrcit turc durant deu dies sense interrupció. Per tant, no podia avançar-hi. Per això va utilitzar gas verinós a Mamreşo. 

No hi ha ferides de bala als cossos dels nostres amics que van caure màrtirs allà. L'exèrcit turc va confiscar els seus cossos. Per tant, qualsevol persona que vulgui examinar-los per trobar restes de gas verinós s’ha de posar en contacte amb les autoritats turques. 

Des que van començar els atacs turcs el 24 d'abril, 18 dels nostres amics han estat martiritzats. Actualment no hi ha cap contacte amb 6 més. Un total de 187 soldats turcs han mort i 20 ferits.

Com a primer pas, l'exèrcit turc vol crear una zona d'amortiment al llarg de la frontera perquè pugui ocupar tot el Kurdistan ".

Murat Karayılan és membre de l'executiva de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK) i comandant en cap de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada