divendres, 14 de maig del 2021

L'Iran condemna a 40 anys de presó un ciutadà per haver militat 6 mesos en un partit kurd després de ser assassinats dos germans seus per la policia

Segons un informe rebut per l’Organització de Drets Humans Hengaw, Mohammad Moradi, ciutadà kurd de Piranshahr, ha estat sentenciat pel Tribunal Revolucionari Islàmic Iranià a Mahabad, a 40 anys de presó. Aquesta sentència es va dictar acusada de "disfunció" a través de la pertinença al Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran, i se li va notificar el dimecres, 12 de maig de 2021, després de ser convocat a la presó de Naghadeh.

Mohammad Moradi és del poble de Qabr Hussein a Piranshahr, que va ser membre del Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran (KDPI) durant sis mesos, va tornar a l'Iran el setembre del 2017, després d'abandonar el partit, i el 6 de setembre del 2017 es va rendir a les forces de seguretat iranianes.

Segons una font informada, tot i que Mohammad Moradi s'havia rendit, el Cos de Guàrdies Revolucionaris Islàmics a Piranshahr, Kurdistan de l'Iran, va presentar un cas contra ell que va dir que havia estat arrestat mentre portava 3 armes. Després de la seva detenció, Mohammad Moradi va ser traslladat a la presó central d’Urmiya i després a la presó de Naghadeh, on actualment és detingut.

Val a dir que dos germans de Mohammad Moradi anomenats, Abdolrahman i Sadegh Moradi, van ser assassinats el dilluns 14 d'octubre de 2019 durant un motí a les fronteres de Piranshahr, per foc directe de les forces del cos de guàrdies revolucionàries islàmiques.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada