divendres, 21 de maig del 2021

Combats entre la guerrilla kurda i les forces d'ocupació iranianes amb 7 morts inclòs un comandant del règim teocràtic i 3 agents de l'Etlaat


 El Partiya Demokrat a Kurdistana Îranê/Hîzbî Dêmukratî Kurdistanî Êran (PDKI, HDKA) ha confirmat els combats entre les forces peshmerga del Kurdistan i els serveis paramilitars i d’intel·ligència de Iran. En un xoc a la carretera principal que uneix les ciutats kurdes de Mahabad i Bokan, van morir 3 agents de l’Etlaat* i 2 membres de l’IRGC (Cos de Guàrdia Revolucionària Islàmica, considerada terrorista per diversos estats i braç armat del règim teocràtic xiïta. Entre els morts de les forces ocupants hi ha inclòs un comandant.

Els dos milicians caiguts en combat són Enwer Nasiri i Sohrab Khedirpor. Hi ha hagut enfrontaments intermitents entre la resistència kurda del PDKI i l’IRGC. L'11 de maig, sis persones van morir en enfrontaments entre les dues parts a Salmas, província de l'Azerbaidjan occidental a l'Iran. Simultàniament el PDKI ha mostrat imatges de peshmerga ahir a la nit a la ciutat de Baneh on van esquivar les xarxes repressives perses.

* El Ministeri d'Intel·ligència iranià, anomenat Etelaat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada