diumenge, 22 de maig del 2022

Atac amb míssils a la base d'ocupació turca a Bashiqa a la regió del Kurdistan de l'Iraq i 10 soldats turcs per la guerrilla

Un atac amb drons turcs al poble de Tutaqal, al subdistricte d'Aghjalar, al nord-oest de Sulaymaniyya va deixar 5 persones mortes i una de ferida. Les víctimes podrien ser refugiats propers al PKK. Abans, els atacs de drons contra un vehicle  Sulaimani, van matar cinc persones, inclosos dos vilatans. A Makhmour, al sud-oest d'Erbil, un altre atac de drons que va dirigir un vehicle dins del camp de refugiats de Rostam Judi va ferir set persones. 

El camp es va establir a la dècada de 1990 quan milers de kurds de Turquia van creuar la frontera. Com a resposta una base militar que allotjava les tropes turques va ser atacada dissabte a la tarda a la regió de Bashiqa, al nord de l'Iraq, la base militar de Zilkan situada a 10 quilòmetres de la ciutat de Bashiqa va ser atacada amb "sis drons"."Un avió dins de l'aeroport es va incendiar a causa de l'atac". Com a mínim hi ha un mort. El fins ara desconegut grup Ahrar Sinjar va reivindicar l'atac, dient que era una represàlia pels atacs de drons d'avui al país. Un dels dos principals partits del Kurdistan iraquià, la Unió Patriòtica (UPK) ha condemnat els atemptats turcs i ha reclamat a l'estat iraquià que actuï per a posar-hi fi. 

Pel que fa al front de l'operació especial turca al Kurdistan iraqui, les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star) van anunciar la informació d'identitat de 8 guerrillers [fotografia] que van ser martiritzats al Zap per l'ús d'armes químiques. Les HPG han aclarit que l'exèrcit d'ocupació turc no va ser capaç d'aconseguir cap resultat a les zones de resistència a Zap i Avashin, tot i utilitzar totes les capacitats tècniques. HPG va anunciar que les operacions de guerrilla havien resultat en la mort de deu soldats de l'exèrcit d'ocupació turc.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada