dimecres, 11 de maig del 2022

Mor a Rojava l'activista comunista pels drets LGTBI İsyan Tolhildana

El Marksist-Leninist Komünist Partisi (MLKP) ha comunicat la mort del seu militant İsyan Tolhildana Pirsus. Nnascut com a Okan Altunöz, va finirel 8 de maig després de la seva tercera infecció per covid-19. Va arribar a Rojava (Kurdistan de Síria) l'any 2016 per lluitar contra l'ordre patriarcal capitalista i heterosexista. En aquest sentit Pirsus va considerar que no és només una lluita per la identitat, sinó una part essencial de la lluita de classes. Per això va lluitar a les files de l'Organització de Dones Comunistes (KKÖ) a Rojava per la llibertat. Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsus) va ser un activista a Turquia en manifestacions de dones i LGBTI+ Es va convertir en un dirigent en la lluita contra l'ordre de classe patriarcal.

Tot i patir violència sexual per part de l'estat feixista turc a la presó, mai va perdre la consciència i la ràbia contra el capitalisme i el patriarcat heterosexista. Després de la massacre de Suruç va decidir venjar-se dels violadors feixistes. El 2016 va venir a Rojava per lluitar contra l'ocupació del colonialisme turc, els misògins, els enemics de les LGBTI.Va lluitar a Efrîn contra la invasió turca i va formar part de la resistència a la guerra de Serêkaniyê. Va lluitar a Tell Temir amb molt d'entusiasme i va portar grans quilos d'explosius. Fou delegat de la 2a Conferència de Rojava del MLKP i va contribuir amb les seves grans idees al nostre desenvolupament a la regió. No es va limitar a idees d'alliberament individual sinó que va lluitar pel comunisme, per una societat sense gèneres, fronteres i classes.

El Marksist-Leninist Komünist Partisi (MLKP) va fundar-se l'any 1994 com a una de les escissions en les que es va dividir l'històric Turkiye Ihtilalci Isçi Koylu Partisi (TIIKP, 1970), una de les branques de la Joventit revolucionària o Dev Genç. El MLKP era una de les faccions hereves del TKP/ML d'Ibrahim Kaypakkaya fundat el 1972 del TIIKP i de tendència maoista. Dues de les faccions sorgides del TKP/ML es van unir en el MLKP el 1994. Aquest partit es va decantar per la via pro albanesa des de 2002. La seva ala armada són les Forces Armades dels Pobres i Oprimits (FESK) i el 2016 es van incorporar a les HBDH.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada