dimecres, 26 de novembre del 2014

Acte-concert en suport al poble kurd de Kobanê, dissabte 29 a Barcelona

El proper dissabte 29 de novembre, diferents artistes d'arreu dels Països Catalans participaran de l'acte de solidaritat amb Kobanê. Entre els músics es troben Borja Penalba, Meritxell Gené, Kòdul, Ebri Knight, Yacine Belahcene, Joan Garriga, Marcel Pich i Joana Gomila. També hi participarà el músic kurd, resident a Barcelona, Gani Mirzo. La periodista Rita Marzoa, responsable del programa Solidaris de Catalunya Ràdio, presentarà l'acte.

Les entrades del concert estan a la venda a l'Ateneu Popular de 9 Barris (C/Portlligat 11-15, Barcelona), el Terra d'Escudella (C/Premià 20, Barcelona), el Narin (C/Tallers 80, Barcelona) i el Resolís-La Barraqueta (C/Tordera 28, Barcelona).

Kobanê és una ciutat de 200.000 habitants al Kurdistan de Síria, tocant a la frontera amb Turquia. Kobanê, junt amb Afrin i Qamishlo, són els tres cantons kurds de Síria que el 19 de juliol de 2012 es van alçar en armes per constituir un govern provisional kurd i començar la revolució. Han col·lectivitzat les terres, fan l'educació en kurd, es governen per assemblees de barri i de cantó, i han començat una revolució feminista. La regió que agrupa els tres cantons del Kurdistan sirià es coneix com a "Rojava", que no vol dir altra cosa que Occident, o Oest, en ser la regió del Kurdistan que es troba més a l'occident, a l'oest.

Kobanê és una ciutat que fa tres anys que resisteix a l'Estat Islàmic (IS). Especialment des de fa 71 dies, resisteix un setge a gran escala sobre la ciutat. Ningú els ha ajudat, però han resistit, malgrat que la ciutat ja és hores d'ara un munt de runes i cendres i tots els seus habitants o estan morts, o estan a la guerrilla kurda defensant-la, o han marxat com a refugiats a Turquia.

Previsualitza

L'acte començarà a les vuit del vespre al CAT de Gràcia (Travessia de Sant Antoni 6-8, Barcelona) amb el títol "El poble català amb Kobanê". Es comptarà amb la presència d'una delegació kurda.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada