dilluns, 17 de novembre del 2014

Celebrada una conferència de solidaritat amb Kurdistan a Alemanya

Els partits Marksist Leninist Komünist Parti Türkiye / Kuzey Kürdistan (MLKP, Partit Comunista Marxista Leninista), turc, i Marxistisch-Leninistische Partei Deutschlands (MLPD, Partit Marxista-Leninista d'Alemanya) van organitzar una conferència titulada "Kobanê i l'Orient Mitjà", a la ciutat alemanya de Gelsenkirchen. La conferència va ser recolzada per l'International Coordination of Revolutionary Parties and Organizations (ICOR, Coordinació Internacional de Partits i organitzacions revolucionàries). Els debats de la conferència van centrar-se en dos punts:

- la importància de la resistència Kobanê

- la necessitat que la fi de la prohibició del PKK a Alemanya, en efecte, des de l'any 1993.

 Concentració a Alemanya de solidaritat amb el Kurdistan

Stefan Engel, en nom de l'MLPD, va destacar Kobanê que està donant una lluita difícil contra les potències imperialistes i reaccionaris té un lloc significatiu en el Mitjà Orient: "Allà s'ha construït sistema democràtic basat en les llibertats. I es tracta d'una realitat que els atacs d'IS s'estan duent a terme pels poders reaccionaris de la regió." En concret Engel va assenyalar Turquia: "El seu desig i el seu pla per estendre la seva influència a la zona provocant la caiguda del règim sirià ha fracassat. La raó per la que Turquia ha estat atacant als kurds és el fet que els kurds eren un obstacle per a aquest pla ".

L'advocat Roland Meister va assenyalar que la prohibició alemanya sobre el PKK va ser similar a la del Partit Comunista d'Alemanya. "La mateixa mentalitat de prohibir el Partit Comunista d'Alemanya en la seva història (...) també provoca l'opressió de milions de persones en els seus drets. La prohibició del PKK a Alemanya és una conseqüència d'aquesta forma de pensar i es manté mentre que les organitzacions a Palestina i Sud-àfrica estan sent defensats". En la mateixa línia Roland Meister va recordar que "totes les institucions kurdes han estat criminalitzats i tots els refugiats kurds agreujada a Alemanya a causa de la prohibició."

A part dels dos partits organitzadors hi van assistir membres de les organitzacions: MKP, TKP / ML, TKIP, Front d'Alliberament Democràtic (FDKC), KCD-E, el NAV-DEM, el Front Popular per a l'Alliberament de Palestina, el grup alemany marxista-leninista Rode Morgen, Rod Aksion, el Partit Comunista d'Iran (Komalah), i l'Organització Comunista de Construcció.

Per a saber-ne més:
- Article de l'MLPD alemany (traduït a l'anglès) analitzant, des de la seva perspectiva, el setge de Kobanê (Octubre 2.014)

- Campanya de l'MLPD: 'Freiheit für Palästina und Kurdistan'

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada