diumenge, 23 de novembre del 2014

Les forces kurdes han conquerit la ciutat de Jalawla avui

Les forces kurdes han penetrat a Jalawla, en català també Jalula i en kurd Celewla, aquesta matinada a les quatre, pel nord de la població. A mesura que anaven passant les hores els combatents de l'Islamic State (IS) han anat replegant-se cap al centre de Jalawla d'on també han estat expulsats. L'atac dels peshmerga amb suport de les HPG, milícia del PKK, ha començat després d'una sèrie de bombardeigs de la coalició internacional.Posició a Jalawla ja en mans de les forces kurdes. La bandera superior és la de les HPG, la milícia del PKK que està ajudant els peshmerga
Fotografies:La situació hores d'ara és que els peshmerga kurds, la majoria membres del PDK i UPK, controlen la ciutat i han conquerit les poblacions veïnes de Sayid Ahmed i Sayid Jabir. Així ho ha confirmat Arir mamshae del govern autònom kurd. IS s'havia  tancat a la zona coneguda com a Tawhid on ha provat sense èxit reorganitzar la resistència. 

IS va ocupar Jalawla el mes de juny, poc després de fer-ho a Mosul, i en plena retirada de l'exèrcit regular iraquià. Fa mes de tres mesos que les tropes iraquianes proven de fer-se amb Jalawla però el front es mantenir relativament estable fins aquest matí. Paral·lelament a aquest atac, durant aquesta setmana, les forces combinades dels peshmerga iraquians i del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) han avançat també a Kirkuk.

Mapa de la contraofensiva kurda a Iraq dels darrers mesos

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada