dijous, 13 de novembre del 2014

Congrés de l'HDK el proper cap de setmana

Els dies 15 i 16 de novembre es celebrarà el congrés del Haklarin Demokratik Kongresi (HDK, Congrés Democràtic Popular). La plataforma es va fundar l'any 2.012 amb la participació de diverses organitzacions polítiques de l'esquerra turca i amb el lema "Una altra Turquia és possible". Hi formen part les formacions polítiques DSIP, EMEP, ESP, SDP, SYKP i YGSP.


Els actuals co portaveus del Congrés, Sebahat Tuncel i Ertuğrul Kürkçü van destacar l'èxit de la segona conferència de pau celebrada a Ankara els passats 18 i 19 d'octubre centrada en "socialitzar la pau" des de la base. HDK es basa en 5 principis:
- el triomf de la democràcia
- llibertat de treball
- llibertat per les dones
- ecologia
- defensa dels interessos del jovent

Ertuğrul Kürkçü és un veterà militant turc, fou un dels fundadors del principal moviment de l'esquerra revolucionària turca dels anys seixanta, Dev Genç i del Türkiye Halk Kurtulus Partisi-Cephesi (THKP-C, Partit d'Alliberament Popular de Turquia-Front) on va treballar intensament amb Mahir Çayan (assassinat per l'exèrcit turc l'any 1972). Ertuğrul Kürkçü va passar catorze anys a la presó.
Sebahat Tuncel, infermera, cartografa i advocada dels drets de la dona, fou la diputada més jove escollida mai a la República Turca. Es dóna la circumstància que fou escollida mentre era a presó condemnada per col·laborar amb el PKK. Actualment és membre d'Aministia Internacional i diputada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada