diumenge, 16 de novembre del 2014

Pablo Iglesias de Podem es refereix a la qüestió kurda i la catalana

L'assemblea de Podem va escollir Pablo Iglesias com a secretari general de la formació espanyola. Iglesias, en el primer discurs com a dirigent electe de la formació, va començar fent un reconeixement a la lluita del poble kurd, i també les del saharià (avui centenars de persones s'han manifestat per l'autodeterminació del Sàhara a Madrid) i del palestí.

Iglesias ha donat la benvinguda a representants d'entitats i organitzacions kurdes, saharianes i palestines. No s'ha detallat quina era l'organització kurda convidada 'Justícia per al poble kurd; visca el Sàhara lliure; prou d'ocupació de Palestina, exigim a l'estat espanyol el reconeixement de l'estat palestí', ha afirmat.

Pel que fa a Catalunya ha dit que allò que cal és 'decidir sobre tot, sobre l'economia i sobre la qüestió territorial', i obrir 'un procés constituent' per a fer-ho. Ha incidit que 'a Madrid i a Catalunya no som tan diferents', i ha criticat 'l'esquerrovergència'.

La delegació dels Països Catalans a l'assemblea era formada per Ada Colau (Guanyem); a diputada Mònica Oltra (Compromís), Joan Herrera, (ICV-EUiA) i Ernest Urtasun' (ICV-EUiA). Aquest darrer va participar a la concentració de Barcelona per Kobanê del passat 11 d'octubre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada