dijous, 20 de novembre del 2014

Deu diputats alemanys reclamen que es deixi de perseguir el PKK

La retirada de la immunitat a la diputada alemanya Nicole Gohlke continua portant cua. Gohlke, del partit Die Linke, va participar en una manifestació de solidaritat amb Kobanê a Munich (Baviera) on va dur una bandera del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK). El PKK és una organització declarada terrorista per Alemanya des de 1993. La resposta fulminant del Bundestag: a principis de novembre el parlament federal alemany, va ser retirar la immunitat a la diputada. Precisament Gohlke reivindicava que s'anul·li la prohibició sobre el PKK. "En aquest moment les persones estan lluitant per la llibertat, els drets humans i la democràcia sota aquesta bandera".10 diputats de Die Linke denuncien la retirada immunitat a diputada per mostrar bandera PKK

La protesta al Parlament

Divendres 13 de novembre una desena de diputats/des federals del Bundestag de Die Linke van desplegar una bandera del PKK al propi parlament alemany en protesta per la repressió contra Gohlke. Es tracta de Diether Dehm, Karin Binder, Sabine Leidig, Pia Zimmermann, Hubertus Zdebel, Wolfgang Gehrcke, Alexander Ulrich, Andrej Hunko, Kathrin Vogler i Ulla Jelpke. "No reclamem que el govern federal retorni la immunitat de Nicole Gohlke, sinó que anul·li la prohibició sobre el PKK".

Nicole Gohlke, és diputada per Baviera

Què és Die Linke?

Die Linke (L'Esquerra en alemany) va néixer l'any 2.007 fusionant dues formacions. Una d'elles era el PDS, partit creat el 1990 i hereu del SED. El partit  Partit Socialista Unificat d'Alemanya (Sozialistische Einheitspartei Deutschlands, SED) era el partit que va gestionar la República Democràtica Alemanya entre 1.949 i 1.990. Die Linke forma part del Partit de l'Esquerra Europea on hi ha la catalana Esquerra Unida i Alternativa. Té 64 dels 622 escons del Bundestag.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada