divendres, 7 de novembre del 2014

Les YPG han aturat l'avanç d'IS a Kobanè i parlen d'alguns avanços

Un comunicat de les Yekîneyên Parastina Gel, (Unitats de Defensa Popular, YPG) amb data d'avui informa que Islamic State continua atacant amb foc de morter el centre i la zona residencial de la ciutat de Kobanê. YPG afirma que, amb ajuda dels peshmerga i de Burkhan al-Firat (unitat kurda de l'Exèrcit Sirià Lliure), han aturat l'avanç dels fonamentalistes. Fins i tot afirma que "algunes àrees ocupades han estat alliberades per les nostres forces".

La milícia kurda parla de "diversos contra atacs" llençats per les seves forces. En concret al barri de Kaniya Kurdan, l'ajuntament i la plaça Azadi. Els combats continuen a l'artèria principal de Kobanê, el carrer 48 on IS ha perdut algunes posicions. "Els terroristes han estat expulsats de posicions que havien ocupat i les nostres forces han avançat des del centre de la ciutat cap als barris". Només la nit del 6 de novembre YPG afirma haver mort 12 activistes d'IS a l'est de Kobanê i 7 més al sud. En aquest darrer front YPG assegura que "les nostres unitats han avançat a dos barris al sud de Kobanê".

Les notícies de que YPG havia conquerit l'estratègic turó de Mishtenur, aparegudes dimecres, es confirma de que són falses i propaganda exagerada pro kurda. La realitat és que les YPG han fet petits progressos però Mishtenur continua essent ara mateix un objectiu inabastable.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada