dimecres, 19 de novembre del 2014

Un senador francès diu que cal treure el PKK de la llista "terrorista" i armar-lo

El Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) fou prohibit a l'estat francès l'any 1.993 i declarat una organització "terrorista". La seva acció a Iraq i Síria els darrers mesos ha posat en entredit aquesta declaració arbitrària. Les milícies del PKK van ajudar als refugiats yezidi de les muntanyes de Sinjar (Iraq) el mes d'agost amb accions heroiques, al mateix temps es van desplegar al Kurdistan iraquià ajudant els peshmerga a diferents fronts, en especial a Kirkuk i actualment defensen la muntanya de Shengal (on hi ha 7.000 civils atrapats) contra el salvatge setge fonamentalista. A part de la seva acció a Iraq ha desplegat les seves forces a Síria on tenen un paper decisiu en la defensa de la ciutat de Kobanê.
Aymeri de Montesquiou és senador francès des de 1.998 per llistes de centre-dreta 

A les diferents veus que s'alcen criticant la declaració del PKK com a "terrorista" s'hi ha afegit la del senador francès Aymeri de Montesquiou. Alcalde de la ciutat occitana de Marsan pel Partit Radical i promotor de les relacions amicals amb el Kazakhastan, Aymeri de Montesquiou s'ha posicionat ben clarament en un article a Atlantico:

"Tinguem en compte que en aquesta regió l'ebullició de l'Orient Mitjà, on els xiïtes i els sunnites estan en confrontació, i on IS vol eliminar tots els que no són fonamentalistes sunnites; els kurds són tolerants amb la religió dels altres, i molts d'ells recolzen el secularisme (...) Només el PKK i el PYD reforçats pels peshmerga estan protegint Kobanê. Sense ells i els bombardeigs dels Estats Units, Arbela, Dohuk i altres ciutats també haurien caigut. Siguem coherents, un no pot per una banda, donar suport al PKK pels atacs aeris i de l'altra empresonar als seus membres com a sospitosos de terrorisme, mentre que cap acció militar per la seva banda mai ha succeït ni a Europa ni els Estats Units ".

El senador ha anat més enllà i ha apostat per donar ple suport al PKK: "que s'els proporcioni  armes que vitalment necessiten per ser la nostra primera línia de defensa. Anem a fer-ho per defensar els nostres valors i per aturar els atacs contra la humanitat".

Article íntegre en llengua francesa

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada