divendres, 7 de novembre del 2014

L'acte de KurdisCat a La GarrigaEl passat 1 de novembre es va convocar a nivell mundial el World Kobanê Day. Una sèrie d'actes i protestes organitzades als cinc continents per explicar que passa a Kobanê i demanar ajuda per poder trencar el setge que pateix la ciutat kurda de Síria.

A La Garriga, KurdisCat - Comitè Català de Solidaritat amb Kurdistan va realitzar un acte explicatiu de la situació kurda al cafè del Teatre de la població del Vallès Oriental. Joan Hernàndes va parlar de la lluita per l'alliberament nacional kurda presentant què és el Kurdistan i com s'ha modelat el seu moviment nacional. En una segona part va parlar de la resistència a l'Estat Islàmic i com s'ha organitzat aquesta a l'Iraq, mitjançant el govern regional autònom, i a Síria amb els tres cantons autònoms d'Efrîn, Kobanê i Cizîrê. S'hi van projectar imatges i gràfics explicatius davant d'una vintena de persones.

Aquest serà el primer d'una sèrie d'actes de KurdisCat. Si la primera fase, des de la fundació el setembre de 2.013, era de difondre l'actualitat kurda a les xarxes; en aquesta segona l'objectiu de l'entitat és explicar què és el Kurdistan pel territori amb l'objectiu de bastir una xarxa solidària estable. El proper acte serà a El Masnou.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada