diumenge, 2 de novembre del 2014

Concentracions per Kobanê a 92 ciutats de més de 30 estats

El Dia Mundial per Kobanê, convocat pel dia 1 de novembre, va ser una demostració de força del moviment de solidaritat amb la nació kurda. Esdeveniments de suport foren organitzats als cinc continents. Des de petites concentracions dels amazigh de la Cabília, a l'Algèria africana fins a quatre marxes a Austràlia, Oceania. També hi hagué manifestacions a llocs emblemàtics com Herat i Jalalabad, a l'Afganistan o a Tegucigalpa, Hondures.

Concentració al parlament grec, a Atenes
Manifestació a París on hi va participar Salih Muslim, co president del partit kurd de Síria, PYD

Acte polític després de la manifestació multitudinària a Wan (Kurdistan de Turquia)

Concentració amazigh a la Cabília, Argèlia

Una de les manifestacions a Afganistan

Marxa des de Suruç, al Kurdistan turc, fins a la frontera amb Kobanê

Manifestació a Perth, Austràlia

Marxa davant la Casa Blanca, a Washington

Les manifestacions més multitudinàries foren al Kurdistan turc, especialment a Amed o Wan, on desenes de milers de persones van reptar el desplegament intimidatori de l'exèrcit turc. No hi va haver incidents. A la manifestació d'Istanbul l'actitud provocadora de les forces policials turques va trobar-se amb el menyspreu dels manifestants. Milers de persones van fer una marxa i una vigília des de l'extrem sud del Kurdistan turc fins a la frontera amb Kobanê.

Només a Alemanya es van realitzar fins a quinze manifestacions, a Itàlia en van ser dinou i a l'estat francès nou. Les manifestacions de Marsella, Berlín, La Haia i Estocolm foren les més nombroses. A Madrid van manifestar-se prop d'un miler de persones. A Atenes centenars de manifestants van concentrar-se davant el parlament grec, a París davant l'emblemàtica Torre Eiffel i a Londres van omplir part de la Trafalgar Square on s'hi va realitzar un acte polític.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada