dilluns, 11 de gener del 2016

La guerrilla kurda HPG fa balanç del 2015: 1.250 soldats i 132 policies morts, 2.736 membres de l'IS
L'oficina de premsa de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i YJA-Star ha donat a conèixer el balanç de la guerra al nord i el sud del Kurdistan per a l'any de 2015. Les HPG van recordar que va fer la seva part i va complir la seva responsabilitat pel progrés del procés iniciat pel líder kurd Abdullah Öcalan amb una històrica declaració el 21 de març 2013 en base a:

- ​​la democratització de Turquia,

- la resolució de la qüestió kurda

- l'assoliment d'una solució pacífica termini a l'Orient Mitjà sobre la base de la perspectiva de nació democràtica.

En canvi el govern de l'AKP no va prendre sol pas per avançar en el procés, i va començar els preparatius per a una extensa guerra sobre la base de la Llei de Seguretat Interna.

"Com a part dels preparatius per a la guerra, el govern ha incitat una guerra mitjançant la realització de 263 atacs d'artilleria des de l'inici del procés fins a juny de 2015. Amb els atacs aeris al districte Diyadin de Ağrı l'abril i Oramar de Hakkari, el 30 juny, el govern turc va trencar la treva. Després de l'inici d'un procés sense quarter d'aniquilació amb els atacs aeris més extensos dels últims anys els dies 24-25 de juliol el nostre Moviment va començar una lluita global de la resistència ". Aquests atacs aeris intensos aviat van ser acompanyats per operacions a terra. "En resposta al concepte de guerra sense quarter, els guerrillers van respondre als atacs amb accions de represàlia eficaços, intensificat la resistència i derrotant Erdoğan i el feixisme de l'AKP al Kurdistan."

Segons la guerrilla, l'exèrcit turc du a terme un esforç per ocultar els resultats d'aquest conflicte i les baixes infligides a les seves tropes. Tot i això les forces turques es van veure obligades a retirar-se de les zones guerrilleres.

"Després de l'exposició del concepte de guerra total, amb els atacs contra les forces de la guerrilla el 24 de juliol, Erdoğan i el govern de l'AKP han negat la voluntat democràtica dels pobles i van iniciar un nou concepte dins la seva política d'aniquilació. El pla era alhora per acabar la guerrilla i eliminar el terreny per a la política democràtica a Turquia. Prenent mesures contra aquesta política bruta i hipòcrita i el pla d'ocupació, el nostre moviment d'alliberament va ajudar a aplicar la lliure voluntat de la gent del Kurdistan assolir l'estatut i la representació a través de les declaracions d'autogovern. Sobre aquesta base, l'autogovern la resistència de la joventut del Kurdistan s'ha estès a molts pobles i ciutats".BALANÇ DE LA GUERRA AMB L'EXÈRCIT TURC

Ofensives i operacions de l'exèrcit turc;

Operacions terrestres: 321

Bombardeigs dels avions de combat: 362

Bombardeigs dels helicòpters Cobra: 103

Atacs turcs amb morter, obusos, tancs i artilleria : 1514

Activitats aèries per avions de guerra: 455

Vols de reconeixement: 1.082
ACTUACIONS DE RESPOSTA DE LA GUERRILLA KURDA, HPG / YJA-STAR :

Accions de la guerrilla: 757

Accions amb resultats no verificats: 110

Accions de control viari: 135

Enfrontaments causats per les operacions de terra: 75


RESULTATS D'ACCIONS

Soldats morts en accions i enfrontaments: 1.250

Policies turcs morts: 132

Membres de les forces d'operacions especials morts: 162

Oficials d'alt rang assassinats (Coronels - Tinents Coronels): 13

Soldats ferits: 398

Policies ferits: 86

Membres de les forces d'operacions especials ferits: 60

Vehicles blindats destruïts i cremats: 132

Helicòpters Cobra abatuts: 3

Drones abatuts: 3

Guerrillers/es morts/es: 220 (en enfrontaments, accions o atacs aeris)


BALANÇ DE LA LLUITA CONTRA IS

Comentant que una altra lluita significativa ha estat duta a terme contra l'IS (Estat Islàmic) salvatgisme en Shengal i el Kurdistan del Sud (Iraq) la milícia afirma que:

"La salvatge agressió a Shengal arran de l'ofensiva ocupació el 3 d'agost de 2014, que va deixar més de 3.000 persones massacrades, més de 15.000 captius i 460.000 desplaçatsdes, es va acabar amb l'alliberament i victòria- Shengal- el 13 de novembre 2015, a causa de l'abnegada, compromesa i organitzada resistència de les Forces de Defensa Populars".

El comunicat assenyala l'onada d'atacs de l'IS sobre les ciutats de Kirkuk o Maxmur del Kurdistan del Sud on s'han infligit forts cops, com a resultat d'operacions conjuntes i ofensives de la guerrilla juntament amb forces locals i unitats peshmerga. "Aquestes ofensives van donar lloc a l'alliberament dels voltants de Kirkuk, ciutat Dakok i una sèrie de pobles i llogarets."

HPG proporciona les següents xifres per al 2015 pel que fa a la lluita contra el ISIS en el territori de Kurdistan del Sud:

Membres de l'IS morts Shengal i Kirkuk: 2736

Membres de l'IS ferits: 804

Vehicles de l'IS destruïts: 147

Municions confiscades: 492 armes i gran quantitat de municions

41 guerrillers van caure màrtirs durant "l'heroica resistència per l'alliberament de Shengal".0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada