dissabte, 30 de gener del 2016

YPG respon amb artilleria a l'atac de l'aviació d'Àssad i maten 4 soldats

Les forces aèries del règim van atacar dimecres 27 de gener el barri kurd d'Alep, en estat de setge per l'oposició siriana liderada pel Front Islàmic i Al Nusra. L'aviació d'Al-Àssad va provocar cinc civils morts al barri de Sheikh Maqsoud. A més, les bombes d'Àssad, van fer nou ferits. La zona és atacada, alhora, pel govern sirià i la seva oposició; ambdues forces formades de forma majoritària per àrabs. Respecte a la minoria kurda, sembla, si es posen d'acord.


Les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) han respost a l'atac mortal de les forces del govern provocant 4 baixes mortals entre els lleials al govern de Damasc. Set més han quedat ferits. Segons les YPG, fent honor al seu nom de Defensa Popular:
"Qualsevol atac sobre civils pacífics, haurà de fer front a la justícia. Totes les tropes pro-Àssad seran objectiu si continuen bombardejant les àrees kurdes amb bombes de barril o d'altres armes".

Efectivament, el govern sirià usa bombes de barril contra població civil. Aquestes armes estan prohibides internacionalment i constitueixen crims de guerra. El govern sirià ha provocat el 95 % de les morts de civils a la guerra siriana.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada