dijous, 14 de gener del 2016

Chomsky respon a Erdogan: "Ha estat ajudant de diverses maneres l'Estat Islàmic i Nusra"

El nord-americà Noam Chomsky és un dels 1.483 acadèmics universitaris que ha signat un manifest per la pau al Kurdistan. D'aquests, 355, són de fora de Turquia.

El president turc R.T. Erdogan va dedicar, curiosament, gran part de la seva intervenció posterior a l'atemptat d'ahir a Istanbul a criticar aquesta declaració pacifista. Erdogan va apuntar a l'Estat Islàmic com a responsable. Una vegada més, aquesta organització, que sempre reivindica les accions, no ha assumit l'atemptat. Tot i apuntar a l'IS, Erdogan es va dedicar a atacar els acadèmics per la pau i, en concret, a Chomsky. Va convidar-lo a visitar "sud-est de Turquia" per a comprovar si hi havia una violació de l'estat o bé un segrest dels drets i les llibertats dels ciutadans per part d'una organització terrorista".

Chomsky va ser l'objecte de les ires del mandatari turc que el va acusar de tenir una "mentalitat de colonialisme". "Vosaltres, auto anomenats intel·lectuals no sou persones amb gaires llums, sou a la foscor. No teniu res a veure amb els intel·lectuals".

L'intel·lectual nord-americà ha respost avui al polític islamista mitjançant el diari britànic The Guardian:

"Turquia ha acusat a l'Estat Islàmic, al que Erdogan ha estat ajudant de diverses maneres, al mateix temps que donava suport al Front al-Nusra, que no és gaire diferent. Posteriorment ha tret foc pels queixals contra aquells que condemnem els seus crims contra els kurds - qui casualment són la principal força sobre el terreny que s'oposa a l'Estat Islàmic tant a Síria com a l'Iraq. Cal comentar res més".


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada