diumenge, 10 de gener del 2016

Obscena matança de 12 kurds a mans de la policia turca a Edremit, Wan
Els periodistes de la cadena IMC TV  Bekir Guneş i Mehmet Dursun han destapat l'escàndol. Dotze cossos estesos sobre la neu a Edremit, Wan (en turc Van) i la policia turca, fortament armada, al seu voltant. El govern turc ha respost a la filtració de les imatges que eren el resultat d'un enfrontament entre militants del PKK i tropes turques. Poc després la seva versió s'ha anat desfent. Estirant el fil, no hi ha cap detingut: no era un enfrontament, sinó una matança, una execució a sang freda. 

Algunes de les víctimes tenien trets al cap, estaven morts gairebé en filera, duien roba civil i no l'uniforme de la milícia del PKK (HPG). Els 12 joves, membres de les HPG, han estat executats en una casa-batuda al districte central de Edremit. De moment s'ha identificat nou de les dotze víctimes, la majoria de la pròpia Wan excepte un d'Hakkari i un de Mardin. Bedia Özgökçe, diputada per Wan, va dir que era essencial que una delegació independent participi en l'examen post-mortem dels cossos. 

Una darrera dada: el periodista Bekir Guneş i el càmera Mehmet Dursun són hores d'ara detinguts per la policia turca per difondre la notícia. Els periodistes que arrisquen les seves vides per difondre la veritat, massa sovint, no troben el suport que mereixerien ni entre els seus companys. I sense un missatger, el fet, no existiria. Com vol Turquia. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada