divendres, 22 de gener del 2016

Turquia confisca un comboi d'ajuda amb medicines per Kobanê (Kurdistan de Síria)

Mentre l'ONU, i en general la comunitat internacional, destaquen "l'ajuda humanitària" enviada a la assetjada ciutat síria de Madaya, Turquia actua de forma inversa sense cap crítica internacional. El cantó de Kobanê, sotmès al setge de l'Estat Islàmic pel sud i l'est, continua bloquejat pel nord. I els autors del bloqueig ni tan sols són part, formalment, de la guerra civil siriana. Són tropes turques, del segon exèrcit més gran de l'OTAN.

Avui l'exèrcit turc ha confiscat un nou comboi d'ajuda humanitària. Els que arriben des d'Europa, si Turquia adverteix que van dirigits a Rojava, queden bloquejats a la frontera amb assiduïtat. En aquest cas guàrdies fronterers turcs han impedit a un comboi d'ajuda d'entrar a la ciutat fronterera kurda de Kobanê al nord de Síria i n'han confiscat el seu contingut després d'arrestar els treballadors d'ajuda humanitària.

El comboi, que transportava medicaments per a les persones de Kobanê, ha estat detingut a la ciutat Suruç a la frontera amb Síria. Segons les autoritats turques a la província de Sanliurfa, el comboi d'ajuda provava creuar la frontera amb Síria "il·legalment". Les autoritats consideren el comboi d'il·legal per intentar ajudar a "una organització terrorista" a Síria, en referència a les forces kurdes de les Unitats de Defensa Popular (YPG) que defensen Kobanê de l'Estat Islàmic.

Després de recuperar la ciutat, les YPG i en especial les YPJ, Forces de Defensa de Dones, han provat de reconstruir la ciutat. Per això són desenes de milers, fins a 60.000, les persones refugiades a Turquia que han deixat de ser-ho i han tornat a casa seva.

Per quin motiu Turquia no permet que els refugiats deixin de ser-ho?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada