dissabte, 16 de gener del 2016

L'UE condemna la detenció d'acadèmics per part de Turquia

La UE ha fet un rar gest condemnant al govern turc. Erdogan ha creuat una ratlla que no és assumible ni pels seus aliats que li han regalat 3.000 milions d'€ per a gestionar els prop de dos milions de persones refugiades. La detenció d'universitaris que han signat un manifest per la pau ha anat més enllà del que és digerible per Brusel·les.

En un comunicat signat per la UE, que condemna l'atemptat de Çinar on van morir 6 persones però no els 58 estats de setge turcs on n'han mort 162, el portaveu europeu afirma:
"La llibertat d'expressió ha de ser preservada, en línia amb els criteris polítics de Copenhage; un clima intimidatori és contra aquests. Esperem que Turquia asseguri la implementació d'aquesta legislació de manera que sigui d'acord amb els estàndards europeus de la Convenció Europea pels Drets Humans i el Tribunal Europeu dels Drets Humans."

 Per a l'UE: "Els passos presos contra els acadèmics turcs que van signar una delegació referent als esdeveniments del sud-est de Turquia són uns fets extremadament preocupants". Cal recordar que tot just fa tres dies el Tribunal Europeu de Drets Humans ja va condemnar a Turquia per una altra violació de drets humans contra la població kurda. L'UE insisteix, en el comunicat, que la solució al conflicte kurd només pot ser per la via del diàleg que nega el govern turc.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada