divendres, 15 de gener del 2016

Manifest d'acadèmics i investigadors/es per la Pau

L'estat turc ha condemnat als seus ciutadans a Sur, Silvan, Nusaybin, Cizre, Silopi i moltes d'altres ciutats i barris a les províncies kurdes a la fam mitjançant l'ús de toc de queda, que ha durat setmanes. Ha atacat aquests llocs amb equipament i armament pesat que normalment es mobilitza només en temps de guerra. Com a resultat, el dret a la vida, llibertat i seguretat i en concret la prohibició de la tortura i els maltractaments, protegits per la constitució turca i convencions internacionals, han estat violats.

Aquesta massacre deliberada i planejada és una violació seriosa de les pròpies lleis turques i tractats internacionals dels quals Turquia en forma part. Aquestes accions constitueixen una seriosa violació de la llei internacional.
Exigim que l'estat abandoni aquesta massacre deliberada i la deportació de kurds / es i altres poblacions a la regió. També exigim que l'estat aixequi el toc de queda, castigui a aquells responsables de les violacions de drets humans, i compensi a tots aquells ciutadans que han patit danys materials i psicològics. Per aquesta raó demanem que se'ls d'accés a observadors nacionals i internacionals a la regió i que se'ls permeti monitoritzar i informar sobre els incidents.

Exigim que el govern prepari les condicions per negociacions i crei un full de ruta que porti cap a una pau duradora que inclogui les peticions del moviment polític kurd. Demanem la inclusió en aquestes negociacions d'observadors independents de diferents seccions de la societat. També declarem la nostra disponibilitat per a participar com a observadors. Ens oposem a qualsevol tipus de repressió de l'oposició.

Nosaltres, com acadèmics i investigadors / es treballant sobre i/o a Turquia, declarem que no formarem part d'aquesta massacre mantenint silenci i exigim el final immediat a la violència perpetrada per l'estat. Continuarem advocant amb partits polítics, el parlament, i l'opinió pública internacional fins que les nostres demandes siguin complertes.

Per mostrar suport internacional, si us plau escriu el teu nom, el de la teva universitat i titulació a: info@barisicinakademisyenler.net

Si envieu la signatura podeu adjuntar còpia a kurdiscat@gmail.com

No parlem de pau, fem-la. KurdisCat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada