dijous, 28 de gener del 2016

Mor un sisè kurd dels 28 atrapats a un edifici de Cizre

"Ens proven de matar un per un. Un altre de nosaltres ha mort". Ha estat el missatge que ha rebut del diputat de l'HDP, Faysal Sarıyıldız,  avui. Segons l'agència Firat News, aquest matí les ambulàncies han arribat a la zona per a recollir els ferits però les forces turques les han refusat a trets. De la mateixa manera una marxa per demanar la fi del setge sobre la ciutat, a camp a través, ha estat atacada per la policia amb canons d'aigua. Actualment, columnes de persones proven d'arribar a la ciutat per a trencar el setge.

Ja fa sis dies que continua el setge sobre un edifici de la ciutat de Cizîr (Cizre en turc). Dissabte l'exèrcit turc va llençar un operatiu d'artilleria contra un edifici del barri de Cudi a la ciutat de Cizre, al Kurdistan. Les bombes, llençades des d'un helicòpter, van destruïr-lo quan hi havia desenes de persones. Segons fonts kurdes es tractava de civils però hi hauria entre ells el co president de l'Assemblea Popular de Cizre. Es tracta de Mehmet Yavuzel, del Partit Democràtic de les Regions (DBP). També va quedar ferit el sots director del periòdic Azadiya Welat, Rohat Aktas. Segons l'agència estatal Anadolu, recollint la versió del govern, un dels edificis acolliria un taller de fabricació d'explosius "del Partit dels Treballadors del Kurdistan".

El balanç de l'atac fou de vint-i-vuit persones ferides de les que, com a mínim deu, ho eren d'extrema gravetat. Les tropes turques van aïllar la zona i no permeten, des de llavors, entrar-hi ambulàncies. En el transcurs dels cinc dies han anat morint la meitat dels 10 ferits greus. La resta continuen aïllats en un soterrani. Ahir va finir  Nusret Bayer per les ferides rebudes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada