diumenge, 13 de març del 2016

Atemptat al centre d'Ankara amb 37 morts i 125 ferits

L'acció ha estat a prop del lloc on els Falcons per la Llibertat del Kurdistan (TAK) van fer una acció similar contra un autobús militar fa només unes setmanes. Fou el 17 de febrer i en aquella ocasió van morir 29 persones, la majoria militars, i van quedar ferides 61 més. Un cotxe bomba ha detonat contra una parada d'autobús, al cèntric parc de Güven, i a un espai reservat a militars proper a una comissaria i el ministeri d'ensenyament turc. És més que probable que es tracti d'un atemptat suïcida.

El primer balanç de morts era de 5 persones segons Reuters però Istanbul Daily News parlava de 15. El governador d'Ankara acaba d'anunciar, però, que hi ha 25 morts i 70 ferits i ha bloquejat twitter i facebook. The Independent ha publicat un vídeo del moment de l'impacte del vehicle en moviment.

L'atac s'ha produït contra uns autobusos militars. Segons el balanç del governador fet dues hores després de l'acció hi havia 27 morts i 75 ferits però a les onze del vespre (hora turca) Reuters ha ampliat a 32 les víctimes mortals mentre la CNN els ha ampliat a 34 morts i 125 persones ferides i ha afirmat que això inclou probablement dos atacants suïcides. Pel matí la xifra de víctimes mortals ha augmentat a 37 i avions turcs han atacat la zona sota control del PKK a l'Iraq tot i que aquesta organització en cap cas s'ha responsabilitzat de l'acció. Durant la nit hi ha hagut 36 detencions a l'oest de Turquia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada