diumenge, 27 de març del 2016

Vídeo: Voluntaris/es comunistes reconstrueixen Kobanê (Kurdistan de Síria)


Voluntaris, principalment alemanys, participen des de fa mesos en una tasca encomiable de reconstrucció de la ciutat de Kobanê, en Rojava (Kurdistan de Síria). Ja vam parlar al novembre de 2.015 de la cerimònia d'inauguració de la clínica que ICOR havia reconstruït en la població kurda (imatges adjuntes) o de la conferència de novembre de 2.014. Celebrada a Alemanya va posar les bases del treball de les marxistes-leninistes del Marxistisch-Leninistische Partei Deutschlands (MLPD) en suport a Kobani que ha cristal·litzat en les tasques de reconstrucció.
 Qui és l'ICOR?

ICOR és l'acrònim de l'International Coordination of Revolutionary Parties and Organizations. Fou fundada l'any 2010 com a coordinadora de grups d'esquerra revolucionària de tot el món. Defensa la dictadura del proletariat front l'imperialisme. Hi formen part 47 partits polítics marxista-leninistes amb una perspectiva heterogènia però una orientació anti-revisionista. Així, per exemple, hi ha grups maoistes (Partido Comunista (Marxista-Leninista-Maoísta) de Bolívia, Partido Comunista de Colombia – Maoista, Partit Maoista Rus), ortodoxos ( Marxistisch-Leninistische Partei Deutschlands), integradors de diverses sensibilitats marxista-leninistes (Communist Party of Bangladesh) o no pròpiament comunistes com el Kongreya Civakên Demokratîk a Kurdîstanîyên Ewrupa (KCD-E) kurd. A l'estat espanyol l'organització membre és Partido Marxista-leninista (Reconstrucción Comunista) i a Turquia cal destacar tres grups afiliats a l'ICOR: Marksist Leninist Komünist Parti, Bolşevik Parti (Kuzey Kürdistan-Türkiye) i Türkiye İhtilalci Komünistler Birliğ (TIKB).


El vídeo 'Assegurar la victòria - Les Brigades Internacionals per a la reconstrucció de Kobanê'

La publicació de Secure the Victory (Assegurar la victòria) és un esforç per explicar els treballs de reconstrucció de brigadistes internacionals a Kobanê des d'una perspectiva política i no només humanitària sinó de compromís militant amb el projecte revolucionari de Rojava. Són 53 minuts de voluntat militant i generositat.

Donatius

Cristina Torrent
@CrisTorrentMas

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada