diumenge, 13 de març del 2016

YPG mata 37 membres de l'IS en un múltiple atac islamista a la presa de TshrinLes Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) han fet públic, avui, un comunicat on informen de la batalla que han afrontat, juntament amb les Forces Democràtiques de Síria (SDF) a la presa Tishrin. La infraestructura fou recuperada per les forces aliades a l'Estat Islàmic (Islamic State, IS) el 26 del mes de desembre, tallant una ruta principal d'abastament per als militants a través del riu Eufrates. Els atacs múltiples han tingut lloc entre divendres 11 de març i aquest matí.
 
Segons el comunicat, els militants islamistes van llançar el seu atac amb cinc dispositius explosius improvisats de vehicles transmesos (coneguts en anglès com a VBIED) o cotxes bombes suïcides.
"Durant la batalla, 37 membres del Daesh* van morir i diversos van resultar ferides. També vam confiscar diverses armes", segons el comunicat. El
Jaysh al-Thuwar (Exèrcit dels Revolucionaris), format per opositors al govern d'Assad, van prendre part en els combats de forma destacada. Les SDF no han informat de baixes pròpies. * "Daesh o Dawish" és un terme pejoratiu àrab per al grup islamista. En un principi l'IS s'anomenava
al-Dawla Al-Islâmiyya fi l-'Irâq wa l-Shâm (ISIS en anglès o Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant). L'acrònim, en àrab, d'aquest nom era Daesh que és un mot despectiu que significa "intolerant", "un grup que crea conflictes" o "execrable". Per aquest motiu l'IS talla la llengua o castiguen amb fuetades als qui l'anomenen Daesh.

De tota manera el terme d'ISIS fou abandonat el  29 de Juny de 2.014 coincidint amb la proclamació del Califat per aquesta organització islàmica fonamentalista sunnita. Llavors s'adoptà el nom actual d'Islamic State (IS) pel que tant ISIS és incorrecte (i encara més ISIL) en ser un nom en desús com Daesh per no ser un nom oficial sinó gairebé un insult desfasat. El Califat vol vertebrar tota la comunitat de creients musulmans sota el govern d’un únic califa, màxima autoritat política i religiosa. IS ha proclamat Ibrahim (Abu Bakr-al Baghadi) com a califa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada