dimecres, 23 de març del 2016

El Yekîtî Democràtic es torna a dividir i ja són 3 faccions

Els dies 20 i 21 de març es va celebrar la convenció del Yekîtî Democràtic, oficialment anomenat, en anglès, Kurdish Democratic Union Party in Syria. El seu líder, Kamiran Haj'Abdu, fou reescollit tot i no ser present a la trobada doncs resideix a Alemanya. Aquesta va ser realitzada a Qamixli, Rojava.

Un sector no va acceptar la reelecció d'Abdu i va escollir, a part, Hajar Ali com a secretari general d'un nou partit que va adoptar el mateix nom. Tenint en compte que ja existia una escissió del Yekîtî Democràtic, escindida el gener de 2.015 sota la direcció de Muhyiddin Shaykh Ali, el que fins llavors, havia estat màxim dirigent de la formació i que havia mostrat simpaties cap al Partit de la Unió Democràtica (PYD), principal partit kurd de Rojava.

Per tant, hores d'ara hi ha 3 partits amb el nom de Yekîtî Democràtic: el de Haj'Abdu, el de Shaykh Ali i, el més nou, d'Hajar Ali. El Consell Nacional Kurd de Síria (ENKS), aliança de partits opositors al PYD, ha de determinar qui és el representant legítim dins el propi consell.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada