dijous, 10 de març del 2016

Setè dia de vaga de fam de pres@s polítics/ques kurds/es a Turquia
Els presos polítics del Partiya Karkêren Kurdistan (PKK, Partit dels Treballadors del Kurdistan) així com les del Partiya Azadiya Jin a Kurdistan (PAJK, Partit d'Alliberament de les Dones) van iniciar una vaga de fam indefinida i alterna el 4 de març a les presons de Turquia amb grups que s'uniran a la vaga cada 10 dies. Les dues formacions són part de la Koma Komalên Kurdistan (KCK).

Com portaveu del col·lectiu, Deniz Kaya va dir que la seva protesta és una "advertència" al president turc Recep Tayyip Erdogan i el govern de l'AKP. Les seves demandes són:

1) el reconeixement de l'auto-govern del poble kurd
2) aixecament de l'estat de setge sobre les zones civils del Kurdistan nord
3) la llibertat física d'Abdullah Öcalan, empresonat, continu aïllament, a l'illa d'Imrali des de 1999.

Kaya va fer una crida a intel·lectuals, escriptors i periodistes que romanen en silenci i no responen a les brutals massacres, perquè aixequin la veu i es respectin els valors humans:
"Necessitem assenyalar clarament que mai ens hem rendit davant d'aquestes brutes polítiques en els 43 anys de la nostra lluita, i mai, mai, ens rendirem. Cremant a la gent que són a soterranis i mostrant els cossos nus de les víctimes, el govern de l'AKP manifesta el fet que ni respon a lleis de guerra ni d'humanitat. Erdogan i el govern de l'AKP que han pressionat fins als límits de la tolerància, seran portats davant la justícia pel poble i el moviment kurd ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada