dissabte, 20 d’agost del 2016

2n Comunicat d'YPG sobre els atacs d'Assad a Hasakah

Parlant d'una manera similar a la lògica de l'Estat turc, el desesperat règim sirià baasista, està intentant distorsionar els fets en Hasakah. L'any passat (*), en el moment en què els terroristes de l'Daesh (IS) van intentar ocupar la ciutat de Hasakah, el règim sirià i les seves forces associades van jugar un paper important en el lliurament de la ciutat i els seus voltants a Daesh. Tot el poble de Hasakah, a continuació, van ser testimonis d'aquest terrible acte de règim i de la seva milícia. Només les nostres unitats estaven en contra dels terroristes del Daesh, vam aconseguir expulsar-los fora de la ciutat i aconseguir la preservació de la seguretat dels civils. Això va ser possible gràcies a la sang de desenes dels nostres companys que es van sacrificar per la pau a la regió - que és el nostre deure i mai permetrem que ningú pugui manipular-lo.

Mentre les nostres forces estaven ocupades en la primera línia de batalla contra Daesh, grups del règim i van treure profit de la situació per fer la feina que està ara realitzant Daesh, posant en perill l'estabilitat de la ciutat a través d'obrir bretxes entre la vinculació dels pobles de la mateixa en base a una agenda regional, no local.

Les forces del règim han atacat, ara, barris residencials, posicions de les nostres forces, incloent-hi camps que no tenien cap funció militar, així com han bombardejat les nostres oficines i tribunals civils. Onze objectius civils van ser atacats en el primer dia; zones civils van ser atacades de forma indiscriminada, colpejades per les forces del règim amb desplegament d'avions de combat i artilleria pesada - ferint a desenes de civils i destruint les seves cases sobre els seus caps.

El règim sirià també es va aprofitar que les nostres unitats de combat en primera línia del front en Shaddadi i Manbij  i va revelar la seva veritable cara amb l'hostilitat cap als diferents components de la regió. Però no deixarem que aquestes accions tinguin lloc sense una resposta de dissuasió. Fem una crida a totes les parts a mostrar i anunciar les seves posicions en contra de les matances comeses pel règim sirià a la ciutat de Hasakah, similar a altres parts de Síria.

Nosaltres, les Unitats de Defensa Popular (YPG), tal com hem alliberat la regió d'Al-Nusra i del Daesh, anem a aconseguir la seva seguretat davant del terror del règim sirià també. Si des d'YPG hem evitat, fins ara, una resposta severa a les repetides agressions, provocadores del règim contra el poble, és perquè el primer objectiu per a nosaltres és mantenir la seguretat de la població civil i en segon lloc prioritzar la lluita contra el Daesh. Però les accions del règim han anat massa lluny; en un grau que ja no podia ser tolerat.

A partir d'aquí, des d'YPG cridem al nostre poble, a kurds, àrabs, assiris i armenis, a donar suport les seves unitats legítimes del YPG / YPJ, les forces de seguretat kurdes i Forces de Protecció Social - que romanen unides contra el terror del règim i per a protegir la població de la regió.

* Sobre el seguiment que vam fer de l'atac de l'IS a al-Hasakah:
Hasakah: a punt per a la victòria (26 de juliol 2015)  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada