dijous, 18 d’agost del 2016

L'aviació d'Àssad creua la ratlla i bombardeja, per primera vegada, barris kurdsÀssad ha donat un pas més avui en els seus atacs indiscriminats contra la població civil siriana. L'aviació del règim ha bombardejat la ciutat d'al-Hasakah. Paradoxalment, quan la ciutat fou atacada el juny de l'any passat, van ser les forces kurdes qui la van defensar mentre els paramilitars assadistes van tenir un paper menor. De tot plegat va resultar que les forces de Rojava avui controlin la major part de la ciutat.

Civils escapant dels bombardejos indiscriminats

Les NDF, grups formats per elements tribals àrabs, sovint descendents dels programes d'arabització amb els que el pare d'Àssad va repoblar les zones kurdes practicant una substitució ètnica, s'han enfrontat les darreres hores amb les forces kurdes. Davant la victòria de les segones, els grups paramilitars han cridat a l'aviació de Damasc per a que bombardegi els barris de majoria kurd. La població està fugint protegida per les YPG i YPJ. Fins ara han estat les Asayîş les qui han dut el pes dels combats però les milícies Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) s'estan començant a desplegar per evitar una nova matança d'Assad. La seva aviació és la responsable de la immensa majoria de morts civils del conflicte segons diverses organitzacions com Amnistia Internacional o l'Observatori Sirià de Drets Humans. Dels 200.000 civils assassinats Àssad és l'autor d'entre el 70 % i el  95 % de les morts civils (i 2) fet no sorprenent donat que té al seu favor l'aviació (cap altra força té aviació) i utilitza armes prohibides com els barrils bomba.

Encara és aviat per avaluar els bombardejos sobre els barris kurds de Tell Hecer, Nasra and Kelasê, doncs continuen hores d'ara, però hi hauria 4 civils morts i 20 de ferits.

Fotografies: Arta FM

1 comentaris:

  • Anònim says:
    18 d’agost del 2016, a les 22:02

    Evidentment és cert que Àssad ha bombardejat i està bombardejant els kurds, però donar per vàlida la informació proporcionada per Diary em sembla arriscat (un 95% no sembla versemblant al sentit comú)

Publica un comentari a l'entrada