dilluns, 22 d’agost del 2016

Augmenten a 53 les víctimes mortals de l'atemptat de Gaziantep

Cap organització ha reivindicat la matança. Fins ara 44 víctimes, han estat identificades. D'aquestes, vint-i-nou tenen menys de 18 anys. Les dues darreres víctimes fan passar de 51 a 53 el balanç. Hi ha 67 persones ferides.

Els funerals són constants i ahir foren expulsats d'ells els polítics de l'AKP, partit del president turc, al crit de "Katil Erdogan" (Erdogan assassí). Tot i que Erdogan ha aconseguit fer creure, a l'exterior, que l'Estat Islàmic n'és el responsable, a Turquia és de ple coneixement que aquesta acció seria impossible sense la participació del MIT(serveis secrets turcs) i el govern. Erdogan ha arrestat 80.000 persones les darreres setmanes i controla qualsevol moviment social.

El fet que tots els atemptats sense reinvindicar vagin dirigits a la minoria kurda, opositora a Erdogan, i mai, cap, contra el seu partit apunta la tesi que Erdogan és el responsable. De fet, el govern islamista va decretar dol nacional després de l'atemptat a l'aeorport d'Ankara (45 víctimes mortals) però ara s'ha negat a fer-ho. Les víctimes són kurdes.

Un tercer element és que, després de cada atemptat contra l'HDP (partit d'esquerra opositor a Erdogan), el govern decreta un tancament informatiu. Ell és l'única font i és impossible contrastar cap dada que ofereix. Si afirma que l'autor de l'atemptat ha estat un conill de xistera o un suïcida de Mart ningú pot afirmar el contrari. A això s'hi afegeix que Erdogan ha tancat 46 diaris en un sol mes. Erdogan pot enganyar els periodistes occidentals un temps però no a les víctimes dels seus atemptats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada