dimarts, 23 d’agost del 2016

Acord d'alto el foc a al-Hasakah

Els principals termes de l'acord d'alto el foc a Hesekê (al-Hasakah en àrab) conclòs avui a són els següents:

1. Tots els enfrontaments dins de la ciutat d'Hasakah s'aturaran a les dues del 23 d'agost de 2016.

2. Totes les àrees alliberades per les YPG seran custodiades i es mantindran sota control de les forces de seguretat Asayish.

3. Totes les tropes de la República Àrab de Síria, incloent-hi les seves milícies afiliades, les Forces de Defensa Nacional formades per nacionalistes àrabs, es retiraran de la ciutat. La policia civil podrà continuar dins de la ciutat.

4. L'Exèrcit Àrab Sirià (SAA per les sigles en àrab) ja no pot entrar a la ciutat. L'àrea coneguda com a "plaça o perímetre de seguretat", al centre de la mateixa, continuarà sota control del govern assadista, també el turó de Kawkab, la condició és que només el puguin custodiar policies civils, no grups paramilitars ni tropes de l'exèrcit assadista.

El Comandant de les Asayish (policia de l'Autonomia Democràtica del Nord de Síria), Ayten Farhad, ha aclarit sobre l'acord que "El 18 d'agost van esclatar enfrontaments entre les forces Asayish i mercenaris del partit Baas. Durant els mateixos, els mercenaris han patit fortes baixes, mentre els nostres forces de seguretat han pogut alliberar els barris del sud d'Hasakah: com Gweiran, Nashwa Est i Liliyah, a més de l'estadi de futbol, el col·legi universitari d'al-Furat, la sala cultural i la presó central de la ciutat. Avui, 23 d'agost, hem anunciat un alto el foc després de la intervanció de tercers i ancians tribals".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada