diumenge, 28 d’agost del 2016

Primera massacre de civils a Síria a mans de l'aviació turca d'Erdogan

Es tracta del poble de Bir al-Kusa, situat a 13 quilòmetres al sud de Jarablus. Avions turcs han envaït aquest matí l'espai aeri sirià i han destruït completament la localitat amb part de població kurda malgrat estar situada a l'oest del riu Eufrates. Han matat o ferit tots els seus habitants.

Com a mínim vint persones han estat assassinades per les bombes turques segons AFP.  Fins a 50 han quedat ferides. Bir Al-Kusa es troba a sis quilòmetres al nord del riu Sajur. Turquia va envair Síria el dia 24 amb el pretext de combatre l'Estat Islàmic. Només quatre dies abans, un atemptat contra un casament kurda, a Gaziantep, havia servit d'excusa a Ankara. Malgrat això Estat Islàmic mai va reivindicar l'acció. De fet, les tropes d'Erdogan no han mostrat cap evidència de lluita contra l'Estat Islàmic i s'han llançat com una gossada contra les zones de les milícies kurdes i els seus aliats.


La matança no ha estat l'únic atac aeri turc. Avions d'Erdogan han bombardejat fins a deu vegades, aquest matí, la població de Amarinah on resisteixen les SDF (Forces Democràtiques de Síria) des del dia 25. EUA, va trencar unilateralment la seva col·laboració amb les SDF el dia 24 exigint que els milicians d'ètnia kurda marxessin de l'oest de l'Eufrates després d'haver-los utilitzat per expulsar a l'Estat Islàmic de Manbij. La coalició internacional liderada pels EUA va prestar llavors suport aeri. L'administració demòcrata de Barack Obama no va aportar cap argument per a la seva exigència amb clars tints etnicistes. L'aviació turca ha aprofitat la retirada de suport aeri per envair amb tancs i aviació la regió entre Jarablus i Síria derivant en una lluita entre David i Goliat.

Actualització de The Guardian: 35 víctimes mortals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada