divendres, 26 d’agost del 2016

Les HPG destrueixen la caserna de Cizîr (Kurdistan turc), 11 morts i 78 feritsLa caserna policial turca a Cizîr (en turc Cizre) ha quedat totalment destruïda per la força de l'explosiu. L'edifici havia estat el centre neuràlgic de les operacions repressives turques contra la minoria kurda a la regió. En un primer moment les autoritats d'Ankara han reconegut 8 baixes mortals i 45 ferits però posteriorment ho han elevat a 9 i 64. El balanç oficial contrasta amb les fotografies de l'atac i el govern turc acostuma a amagar el nombre de víctimes.

L'atac ha tingut lloc a primera hora del matí i tot apunta que haurien estat les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG), milícia del PKK, que haurien estat les responsables coma resposta a la brutalitat contra civils kurds de la policia a Cizîr.

La BBC ha elevat finalment a 11 agents morts i 78 els ferits en l'acció de les HPG. La cadena britànica vincula els fets a la crema, de 62 kurds vius, a la mateixa Cizîr després de ser arraconats a un sòtan. La matança es va produir el mes de febrer.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada