dimecres, 17 d’agost del 2016

Els "altres" brigadistes internacionals de les YPG: Herois amb xeringa que salven videsLa Unitat Mèdica Tàctica (UMT) de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), la principal milícia kurda de Síria, ha estat impulsada per Macer Gifford. De 29 anys, aquest voluntari estranger des del Regne Unit s'ha reunit amb voluntaris / es de tot el món per ajudar les forces kurdes de les YPG amb col·laboració mèdica.


Gifford es va unir a les YPG al desembre de 2014 i va lluitar amb elles. "La difícil situació dels Yezidis i l'heroica defensa Kobanê pel YPG em van inspirar a venir al Kurdistan sirià [regió kurda de Síria] i unir-me a la resistència". Després va retornar al Regne Unit i allà va començar a treballar en la Unitat Tàctica. Més de 80 combatents estrangers ara estan servint a les brigades internacionals de l'YPG i Forces Democràtiques de Síria (SDF)."Vam venir per una sèrie de raons diferents. Jo principalment a causa de que no podia suportar quedar-me a casa i veure que el món no s'enfronta al ISIS. Hi ha hagut una manca de lideratge a Occident i l'actual estratègia per derrotar ISIS és terriblement imperfecta. No es fa prou per ajudar les persones que són les més eficaçes a la pràctica [en referència a YPG]. He definit la Unitat Mèdica Tàctica perquè centenars de kurds estaven morint de ferides que poden prevenir-se. Sabia que podia reunir un equip de metges occidentals per proporcionar assistència per a la formació i el camp de batalla per al YPG. Hem capacitat a 100 kurds, fins ara, per practicar la medicina camp de batalla "va afirmar a Ara News.

Al final, el grup té com a objectiu formar de 500 a 1000 combatents. "També hem creat un equip mèdic occidental i que serà substituït per kurds en un futur pròxim. Estem provant de crear un llegat, aquí, que perdurarà en els propers anys".

Cristina Torrent
@CrisTorrentMas

Es pot contribuir a la Unitat Mèdica Tàctica (UMT) de les YPG aquí.
Seguiment de la UMT a la pàgina de facebook de Macer
Vídeo explicatiu de la UMT (anglès):


1 comentaris:

  • mike says:
    18 d’agost del 2016, a les 21:38

    compartido y traducido en inglés aquí
    https://thefreeonline.wordpress.com/2016/08/18/help-the-others-of-the-international-ypg-brigades-heroes-who-save-lives-with-a-syringe/

Publica un comentari a l'entrada