dilluns, 22 d’agost del 2016

Turquia creua la ratlla i, per primera vegada, bombardeja posicions kurdes a Síria amb avions

L'apropament entre Erdogan i Àssad és ja un fet. L'aviació turca ha creuat la frontera amb Síria i ha bombardejat posicions de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG)a Jarablus. Formalment Ankara ha afirmat que també ha atacat l'Estat Islàmic a Jarablus,  però aquest no ha denunciat pas cap atac.

El primer ministre Binali Yildirim va anunciar la setmana passada que Ankara intervindria a Síria per evitar "la divisió entre ètnies", un eufemisme contra el projecte multiètnic de Rojava i la Federació del Nord de Síria. El govern sirià no només no va protestar contra la ingerència turca sinó que va trencar la convivència amb l'Autonomia Democràtica a al-Hasakah. Avions sirians van obrir hostilitats, per primera vegada contra barris kurds.

Més que probablement Àssad hauria donat el seu consentiment, ara, a la entrada en espai aeri sirià d'aeronaus turques. Un precedent que, a la llarga, li pot costar car. Cal recordar que, ja en el passat, Erdogan havia felicitat a Àssad per la seva implacable lluita contra el moviment kurd del PKK.  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada