dimarts, 23 d’agost del 2016

Turquia anuncia la seva propera entrada terrestre a Síria

El ministre d'afers exteriors d'Erdogan, Mevlut Cavusoglu, ha estat molt clar: Turquia donarà "ple suport" a l'operació que es prepara, des del seu territori per envair Síria per Jarablus. Cavusoglu no ha amagat que no volen que les YPG kurdes, a qui ha vinculat al PKK, controlin tota la frontera turco-siriana. La victòria de l'aliança de les Syrian Democratic Forces (SDF) a Manbij ha fet saltar les alarmes a l'executiu islamista turc.

El primer pas el va donar amb la primera invasió de l'espai aeri. El govern d'Assad no ha reaccionat a l'entrada d'avions turcs al seu territori. L'atac serà realitzat sota la bandera del Free Syrian Army (FSA) un conglomerat de l'oposició pràcticament dissolt en múltiples faccions. Mentre la part secular de l'FSA va integrar-se a les Syrian Democratic Forces (SDF) o es mantenen a l'enclau de Marea, la part islàmica actua ara amb l'Islamic Front i Jabhat Fatah al-Sham, antiga Al Qaida a Síria. Per tant, l'FSA, de facto, gairebé no existeix.

El govern d'Erdogan està reunint individus a la frontera i duent armament militar, com ara tancs, cap a la frontera. Una operació similar, finançada per Jordània i els Estats Units, es va concretar en el New Syrian Army. Aquesta organització armada ha penetrat diverses vegades pel sud-est de Síria amb suport de Washington i ha estat reiteradament expulsada per l'Estat Islàmic.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada