dimarts, 23 d’agost del 2016

Mustafà Hijri (PDKI): La República Islàmica de l'Iran és l'ISIS xiïta

El secretari general del Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran (PDKI), el més veterà dels partits kurds, ha participat en un fòrum del Middle East Research Institute. Ha descrit la política iraniana de repressió i negació de drets culturals i polítics envers la minoria kurda de l'Iran.

"Com a PDKI, què hi podem  fer? Seure i permetre que la República Islàmica incrementi la seva repressió, dia rere dia, o continuar de forma seriosa una lluita que el nostre poble, especialment els joves, ens demana. Iran no creu en cap dret per a les minories, drets com la llibertat, democràcia o federalisme per a les àrees kurdes i, si no creu en ells, com podem esperar que ens els concedeixei".

Per al dirigent kurd l'Iran és exactament igual que el Daesh (acrònim despectiu en àrab per a l'Estat Islàmic): "L'ISIS sunnita fa obertament el que els hi surt del cor, et maten i destrueixen sense cap vergonya, però el perill de l'ISIS xiïta, com la República Islàmica de l'Iran, és que s'apropa a tu com un amic però és el teu pitjor enemic".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada