dilluns, 22 d’agost del 2016

Les YPG/YPJ expulsen als assadistes de diversos punts d'Hasakah
 Aquesta nit, les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) / Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) han conquerit la seu de correus, al centre de la població siriana. Després d'oferir una rendició als assadistes, els combats s'han endurit. Alguns han acceptat entregar-se mentre que altres estan atrinxerats al barri de Gweiran (Xwêran en kurd). Preciszament aquí, les milícies han avançat sobre la part oest d'on han expulsat als supremacistes àrabs. Les Forces de Defensa Nacional (NDF) són un grup paramilitar armat i finançat pel règim contraris a l'oficialització de la llengua kurda com Assad. Tant ell com el seu pare, durant el mig segle que governen Síria han prohibit el dret bàsic de ciutadania a les persones que no éren àrabs sinó kurdes. 

 


 

Les YPG/YPJ han conquerit el forn de Gweiran, i han avançat sobr el graner i l universitat. Els assadistes, tant soldats de l'Exèrcit Àrab Sirià (SAA) com irregulars de les NDF s'han retirat. La facultat d'economia també ha estat escenari de combats amb victòria de les milícies kurdes. Una escola de Gweiran i el graner també han estat conquerits. Les forces del règim s'han retirat ara al museu que hi ha al barri i a l'estadi municipal on estan encerclats. També hi ha avenços de les YPG/YPJ al barri de Nashwa. Tota la part est del mateix ha estat conquerida per les milícies kurdes mentre els partidaris del govern s'han replegat al barri d'al-Layliyah. El periodista Massoud Mohamed, present a primera línia, ha confirmat que s'ha detingut a membres del partit islamista libanès Hesbol·là.

Assad governa Síria des de l'any 2000 quan el seu pare, president per un cop d'estat de 1970, el va nomenar a dit.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada