dilluns, 19 de març del 2018

PAK: Efrîn està en perill de genocidiLa força del govern turc des de fa més de 50 dies està ofegant la ciutat d’Efrîn. Han tallat el subministrament d’aigua que abasteix la ciutat d’Efrîn. Els depòsits de menjar i els forns de pa han estat bombardejats. Als hospitals ho hi ha medecines. Hi ha milers de ferits que esperen ajuda. 850.000 kurds són víctimes d’una massacre generalitzada.

El govern turc intenta portar a terme una matança ètnica. El primer ministre de Turquia, Yildirim, ha declarat que després d’aquesta neteja desplaçarà 350.000 àrabs de Síria per a què ocupin els llocs que quedin abandonats per la gent d’Efrîn.

Aıxò significa la declaració oberta d’un genocidi.

Turquia ja té altres antecedents penals per aquesta mateixa raó. A començament del s. XX el govern d’Ittihad Terakki i el Kemalisme van fer el mateix a Armènia i a Rumèlia (part europea de l’antic imperi otomà). Tots dos pobles van ser massacrats. Després les seves ciutats i viles foren ocupades per població turca. La intenció del govern turc és fer el mateix a Efrîn.

Turquia no tindrà prou amb això i intentarà fer el mateix en altres pobles i ciutats després d’Efrîn: Minbiç, Kobane, Serekaniye, Amude, Qamişlo...

Tot això ha passat davant dels ulls de Rússia, Estats Units i la Unió Europea, que semblaven presentar-se com a garants de la zona. Tampoc les Nacions Unides veuen les accions del govern turc; ni tan sols són capaços de parlar clarament sobre aquesta situació.

Volem avisar a tothom que no us feu còmplices d’aquesta realitat. Intenteu que els vostres governs siguin altaveus d’aquesta situació.

Haurien d’aixecar-se moltes veus a favor d’aquesta ciutat kurda d’Efrîn que d’una manera tan valenta ha lluitat contra els islamistes d’ISIS (DAESH). Ara ningú és capaç de veure aquesta massacre que està patint la ciutat kurda d’Efrîn.


PAK-Europa

(Partit Llıbertad del Kurdistan)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada